<
>

Also view

Rua Mouzinho da Silveira, 232

The Look

Cineteatro António Lamoso

In the building’s urban context, an intervention was made on the redefinition of the main entrance and in the construction of a new “scenic” façade on the top floor, that started to serve as a surface for show announcements. Inside, the compositional and spatial structure of the building was maintained, and it was verified in the rehabilitation process that interventions were made on different levels, depending on the needs of each space or area. In the Foyer the area was reorganized, in the showroom and the stage the acoustic of the ceiling and the background wall of the room was corrected; the scenic equipment was modernized and the coatings totally replaced, including chairs, layout corrections and spacing between rows, adjusting to the legislation in force.

Architecture Gonçalo Louro | Sérgio Penas
Scene architecture João Aidos
Structures Fernando Lopes
Acoustic Diogo Mateus
Hydraulic Fernando Lopes
Electricity António Ferreira
ITED António Ferreira
AVAC Hugo Pereira

The Place

This space is part of Santa Maria da Feira’s history and carries entire generations and cultural movements with it. It was the stage for memorable shows and cinematographic sessions. In January 1996, it ended up being acquired by the city council, being designated since then as Cineteatro António Lamoso, maintaining its activities with regular shows of the Cineclube da Feira from 1995 to 2001, coming to a definite closure in 2012 to give place to the rehabilitation work.

Cineteatro António Lamoso

The Work

In the first intervention, the cover in asbestos cement sheet was removed was removed and replaced by sandwich-type panels with rock wool insulation. Afterwards, the structural reinforcement was perfomed in the stagg area to receive the equiment of the scene mechanics.

New infrastructures (electrical, hydraulics and air conditioning) were carried out and the coverings of walls, ceilings and floors renewed, with special attention to the acoustics of the building. The ceilings were made of perforated gypsum board and part of the walls was lined with panels. The floors were executed with a floating cork floor.

Construction

Rehabilitation

Obrigado

Esteja atento à sua caixa de email.

Tentaremos ser o mais breve possível no contacto.